Belföld

Egyre több településen újulnak meg az orvosi rendelők

Az alapegészségügyi szolgáltatás az egyik legfontosabb közszolgáltatás

Több mint 1700 nyertes pályázatot hirdettünk meg orvosi eszközfejlesztés tekintetében – mondta Gyopáros Alpár a Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldalra feltöltött videóban.

Egyre több településen újulnak meg az orvosi rendelők
Gyopáros Alpár
Fotó: MH/Katona László

Egy több lábon álló egészségügyi programot indítottunk a Magyar Falu Program keretében – nyilatkozta Gyopáros Alpár kormánybiztos. A politikus kiemelte, az alapegészségügyi szolgáltatás az egyik legfontosabb közszolgáltatás. Egyrészt épületfelújítások zajlanak, nem csak háziorvosi rendelőkre gondolhatunk, hanem a védőnői szolgáltatásra, a gyermekorvosi vagy a fogorvosi szolgáltatást nyújtó épületek rekonstrukciójáról is beszélünk – tette hozzá.

Gyopáros Alpár elmondta, emellett több, mint 1700 nyertes pályázatot hirdettünk meg orvosi eszközfejlesztés tekintetében. Elindítottunk egy szolgálati lakásfejlesztési programot is, aminek keretében egy szolgálati lakást, pontosabban egy szolgálati házat ajánlunk az adott kistelepülésen számukra, és ezzel biztosítjuk a hosszú távú működést – jegyezte meg.

Objektum doboz

„Azért mondjuk, hogy maguk a falvak írják a programot, mert különösen az európai uniós támogatások esetében gyakran találkoztunk azzal a tapasztalattal, hogy az Európai Unió Brüsszelből akarta megmondani, hogy a magyarországi kistelepüléseken, a vidéken mit és hogyan kell fejleszteni. Szerettünk volna végre egy olyan programot indítani, hazai költségvetési forrásból ez sikerült is, ahol valóban a valós igényekhez igazodnak ezek a támogatások” – fogalmazott a kormánybiztos.

Kapcsolódó írásaink