Belföld

Novák Katalin a honvédség parancsnokát fogadta

A Sándor-palota Tükörtermében tartott találkozón Ruszin-Szendi Romulusz a készenlét fokozásáról és a honvédség mobilizálásáról tájékoztatta az államfőt

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Novák Katalin a honvédség parancsnokát fogadta
Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát a Sándor-palotában 2022. augusztus 30-án
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A mintegy egy órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükörtermében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak elmondta: egyebek mellett arról tájékoztatta az államfőt, miként igyekeznek felgyorsítani a készenlét fokozását, hogyan tudják mobilizálni a honvédséget.

Megvitatták a Magyarországot érintő két konfliktusövezet helyzetét is: áttekintették az orosz–ukrán háború tapasztalatait, valamint a Nyugat-Balkán, kiemelten Koszovó biztonságának kérdéseit – tette hozzá.

Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje azt emelte ki, hogy Novák Katalin támogatásáról biztosította a honvédség parancsnokát. Azt is elmondta: az államfő szeptember 13-án kétnapos látogatásra megy Koszovóba, ahol megtekinti a KFOR-erőket, és megbeszélést folytat a KFOR-misszió magyar parancsnokával, Kajári Ferenccel.

Kapcsolódó írásaink