Belföld

Gyurcsány folyamatosan a legelutasítottabb politikai figura

Továbbra is rendkívül magas a bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc elutasítottsága. A Real-PR 93 felmérése szerint semmiféle változás nem történt a baloldal valódi vezetőjének megítélésében az utóbbi fél esztendőben.

Gyurcsány folyamatosan a legelutasítottabb politikai figura
Gyurcsány Ferenc
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A felnőtt népesség túlnyomó többsége (nyolcvannégy százaléka) és még a baloldaliak döntő többsége (hetvenkét százaléka) sem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos politikai pozícióban látni – egyebek mellett ez is kiderült a Real-PR 93 hétfői közvélemény-kutatásából. Mint olvasható, a pozitív válaszok aránya stabilan a csekély, tizenegy-tizenkét százalékos szinten áll, és ezen belül a kifejezetten kedvező megítélés aránya alig öt-hat százalék.

Lényeges megállapítás, hogy ezek az eredmények a biztos szavazók körében is érvényesek, tehát a választási szándék sincs összefüggésben a baloldal vezetőjének értékelésével. Így elmondható, hogy támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől, és az azóta mért népszerűségétől is.

A cég felmérése szerint a kormánypárti szavazók körében természetes módon szinte teljesen egységes, kilencvenhét százalékos a DK elnökének elutasítottsága. A politikai preferenciákat tekintve szokatlannak mondható, hogy még főváros–vidék összevetésben is egységes a lakosság Gyurcsány Ferencre vonatkozó véleménye – azaz nyolcvannégy–nyolcvanhat százalék inkább nem szeretné, ha jelentős politikai pozícióba kerülne, ezen belül a teljes elutasítottsága hetvenhárom-hetvenöt százalék, míg a pozitív megítélés aránya Budapesten és vidéken is csupán tizenegy-tizenkét százalék között mozog.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány bedarálta az ellenzéket

ĀHétértékelő. A bukott kormányfő kiénekli a Momentum szájából a sajtot, az előválasztás valójában arról szól, hogy kinek lesz a legtöbb mandátuma