Belföld

Szilágyi Péter: Közösségépítő a Határtalanul vetélkedősorozat

„Fontos, hogy tudjunk egymással kapcsolatot létesíteni, olyan barátságokat kötni határon innen és túl, amelyek „összekötnek bennünket a jövőben is”

A Határtalanul program és az annak keretében határon inneni és határon túli középiskolásoknak szervezett vetélkedősorozat közösségépítő szerepéről beszélt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Noszvajban.

Szilágyi Péter: Közösségépítő a Határtalanul vetélkedősorozat
Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Honfoglaló tábor megnyitóján a noszvaji De La Motte Kastély udvarán 2022. augusztus 24-én
Fotó: MTI/Komka Péter

A Honfoglaló elnevezésű, a középiskolai vetélkedő legjobb eredményt elérő osztályainak szóló jutalomtábor megnyitóján Szilágyi Péter kijelentette: a Határtalanul programnak és a vetélkedősorozatnak is az a célja, hogy közösséget építsen.

„Látva a résztvevőket, a sok anyaországi és határon túli fiatalt, (...) ez sikerült, sikerül és sikerülni is fog” – fűzte hozzá.

A politikus kiemelte, sok diák érkezett az anyaországból, a határon túlról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, illetve Délvidékről is.

Fontosnak nevezte, hogy „tudjunk egymással kapcsolatot létesíteni, (...) olyan barátságokat kötni határon innen és túl, amelyek „összekötnek bennünket a jövőben is”.

Magyarország Kormányának egyik kiemelt célja, hogy a fiatalok számára olyan programokat biztosítson, amelyek során találkozni tudnak egymással, kapcsolatokat tudnak kialakítani – közölte, hozzáfűzve: ezért indult el 2010-ben a Határtalanul program.

A helyettes államtitkár elmondta: az immár 12 éves programban több százezer magyarországi és több tízezer határon túli fiatal tudott utazni.

„A Határtalanul programot kiegészítve 2019-ben elindítottuk a Határtalanul vetélkedősorozatot is, amelynek szintén az a célja, hogy közösséget építsen” – jegyezte meg.

Jelezte: ebben az évben 158 ezren vettek részt a játékban.

Kapcsolódó írásaink