Belföld

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország keleti részén

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát

A Magyar Honvédség átcsoportosításokat hajt végre 2022. augusztus 23-án és 24-én a reggeli, délelőtti órákban, ezért katonai menetoszlopokra kell számítani hazánk keleti részének útjain Hódmezővásárhely–Fehérgyarmat térségében.

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország keleti részén
Hétfőn ismét katonai konvoj közlekedik forgalmas útszakaszokon
Fotó: A Magyar Honvédség Facebook-oldala

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írták.

Kapcsolódó írásaink