Belföld

Gyermekek kizsákmányolása miatt állítottak elő két férfit a rendőrök

A két férfit emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg

Előállítottak két férfit a Pest megyei rendőrök, mert a gyanú szerint napi 10–12 órában alacsony bérért dolgoztattak 18 év alatti fiatalokat – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Gyermekek kizsákmányolása miatt állítottak elő két férfit a rendőrök
Előállítottak két férfit a Pest megyei rendőrök, mert a gyanú szerint napi 10–12 órában alacsony bérért dolgoztattak 18 év alatti fiatalokat
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Egy 15 éves tiszavasvári fiú szülei értesítették a rendőrséget, miután megtudták, hogy gyermeküket több hasonló korú gyermekkel, a hét hat napján 10–12 órában dolgoztatták vidéki és fővárosi építkezéseken. A nehéz fizikai munkáért kéthetente 90 ezer forint fizetést kaptak.

Munkaszerződést egyikük sem látott, a kötelezően előírt pihenőidőkről nem is hallottak, ellátásukról maguknak kellett gondoskodniuk. Egyszerre 10–15 gyermek zsúfolódott össze a szálláshelyen, ahová az 58 éves építési vállalkozó, valamint a brigádvezetőnek kinevezett 23 éves társa utaztatta az ország keleti megyéiből verbuvált 18 év alatti gyerekeket.

Szállásuk egy háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt, ahol a rendőrök 13 gyereket találtak – áll a beszámolóban.

A rendőrök elfogták és előállították a két férfit, akiket emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítottak meg. A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le velük szemben – közölte a Police.hu.

Kapcsolódó írásaink