Belföld

Pártot csinálna a parizerbohóc

Augusztus 20-án jelentette be Jakab Péter, hogy új mozgalmat alakít. 

Pártot csinálna a parizerbohóc
Jakab padlógázzal hajt a totális politikai megsemmisülés felé
Fotó: Facebook

Múlt héten csütörtökön jelentette be Jakab Péter, hogy kilép a Jobbikból. Döntése nem volt váratlan, hiszen hetek óta a párt belső botrányaitól volt hangos a sajtó, és az is kiderült, hogy Jakab képtelen együttműködni a Jobbik jelenlegi vezetésével. Arról nem beszélve, hogy előbb-utóbb a Jobbik rúgta volna ki. 

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a vesztes választás után megtartott tisztújító kongresszuson megint Jakab lett az elnök, aki ekkor azonban már saját korábbi bizalmasaival sem tudott együtt dolgozni, így előre menekülve lemondott az elnöki tisztségről. Tovább nőtt a feszültség azután, hogy lemondatták a frakcióvezetői tisztségről is – emlékeztet az Origo.

Objektum doboz

Már ekkor látványosan elkezdett egy új pártot szervezni: Facebook-oldalán mellőzte a párt nevét, logóját, a központ politikai üzeneteit, és csak saját magáról osztott meg tartalmakat.

A bejelentés egyáltalán nem volt váratlan, ráadásul Jakab szeretője, korábbi kabinetfőnöke, a mamuszos Molnár Enikő pár nappal ezelőtt már beszélt arról a sajtónak, hogy segíti a Nép Pártján Mozgalmat is. Molnár Enikőt egyébként nem rég szintén kirúgták a jobbikos állásából, várható, merre veszi az irányt...

Kapcsolódó írásaink