Belföld

A tüzet sikerült eloltani, azonban még dolgoznak a tűzoltók a Mecsekben

Izzó, parázsló talajtakaró részek felszámolásán dolgoznak, utómunkálatokat végeznek a katasztrófavédelem munkatársai a Mecsekoldalban, ahol csütörtök délután gyulladt ki a bozótos – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI) szóvivője.

A tüzet sikerült eloltani, azonban még dolgoznak a tűzoltók a Mecsekben
A tűzoltók megfeszített erővel dolgoztak, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, azonban a munka még nem ért véget
Fotó: A Pécs Aktuál Facebook-oldala

Horváth Nikolett Csilla azt mondta: az eső is segíti a tűzoltók munkáját, valamint közölte: a tűzoltók a munkálatokat előreláthatóan az esti órákban fejezik be, ezt követően az erdészet munkatársai maradnak a helyszínen.

A BMKI honlapján azt írták: a csütörtöki beavatkozást nehezítette a tűz rendkívül gyors terjedése, az extrém terepviszonyok, a házak közelsége, a helyi szűk utcarendszer és az oltóvíz hozzáférhetősége, ezért még a honvédség helikoptere is segítette az oltást.

Közölték, hogy az eset nagyságához képest gyorsan sikerült körülhatárolni a tüzet, megakadályozva annak továbbterjedését.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére pénteken azt mondta: a rendőrség egy 49 éves pécsi férfi ellen folytat nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt.

Kapcsolódó írásaink

Ég a Mecsekoldal

ĀSzámos hétvégi ház is lángra kapott egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában

Európa szerte erdőtüzek tombolnak

ĀFranciaországban több mint 250 ezer hektár égett le múlt héten, a nyugat-csehországi régióban pedig épp csak sikerült megfékezni a lángokat