Belföld

Megkezdődtek az augusztus 20-ai ünnep programjai

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs június óta rendszeresen ülésezik és felügyeli az előkészületeket, mondta el Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Megkezdődtek az augusztus 20-ai ünnep programjai
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„A mai napon megkezdődtek az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódó programok. A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs június óta rendszeresen ülésezik, és ellenőrzi a Szent István-napi ünnepségsorozattal kapcsolatos teendőket és fejleményeket” – adta hírül a kormányzati tájékoztatási központ.

Kovács Zoltán államtitkár közleményében kiemelte: „Az operatív törzs keretein belül létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, mely folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.”

Az államtitkár a közlemény végén hangsúlyozta: „Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatjuk! Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, tájékozódjon az aktuális információkról.”

 

Kapcsolódó írásaink