Belföld

Minden iskolaszer biztonságos a fogyasztóvédelmi hatóság szerint

A strandokat és aquaparkokat is ellenőrizték, súlyos jogsértésre sehol sem bukkantak

Nem talált jogsértő iskolaszert a közelmúltban lezárult vizsgálatai során a fogyasztóvédelmi hatóság. A szervezet a strandokat és a vendéglátóhelyeket is ellenőrizte.

Minden iskolaszer biztonságos a fogyasztóvédelmi hatóság szerint
Gyerekek a Bajza utcai általános iskolában a tanév első napjaiban (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az iskolaszerek mind biztonságosak – közölte szerdán az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. Kupecki Nóra a debreceni nagyerdei Aquaticum strandon tartott sajtótájékoztatóján közölte, egyetlen jogsértő terméket sem találtak. 

Arról is beszámolt, hogy szintén lezárult a strandok és aquaparkok fogyasztóvédelmi ellenőrzése, amelynek keretében csaknem száznyolcvan helyszínen 937 eszközt – csúszdákat, vízibicikliket, ugrálóvárakat – vizsgáltak. Súlyos jogsértésre sehol nem bukkantak, a hármas skálán legalacsonyabb biztonsági besorolású eszközök tizenegy százalékánál tettek valamilyen kifogást – ez az arány egy éve még tizenhárom százalék volt.

Beszélt arról is, a vendéglátóhelyek fogyasztóvédelmi ellenőrzése még folyamatban van, az eddigi adatok szerint harmincnégy százalék a kifogásolási arány.

Kupecki Nóra emlékeztetett, hogy a fogyasztóvédelem irányítása ebben a kormányzati ciklusban az Igazságügyi Minisztériumhoz került. Hozzátette, négy területre fókuszálnak – melyek közül az egyik legfontosabb a gyermekvédelem kérdésköre.

Kapcsolódó írásaink