Belföld

Karácsonynak 35 ezernyi facsemete az elmaradása

A Mátra és a Bükk erdeibe invitálja Horváth László kormánymegbízott a baloldali „erdőrettegőket”. Tapasztalatot szerezni szerinte „egy hídlezárásnál nem könnyebb, de hogy több értelme van, az bizonyos”.

Karácsonynak 35 ezernyi facsemete az elmaradása
LMP-tüntetés az erdők „tarvágása” ellen, külföldi demonstrálókkal...
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Erdőrettegők: már a baloldali tüntetések sem a régiek – írta közösségi oldalán Horváth László kormánymegbízott. A fideszes politikus emlékeztetett arra az időre, „amikor baloldali politikus még gyárkapuhoz láncolta magát a sajtó örömére. Persze hatásvadászat volt az is, de legalább vette a fáradtságot, és elment a helyszínre. A most fakivágások miatt rettegők megint csak a Margit-hídig jutottak. Tény, a belpesti aszfalton valóban könnyebb rettegni az erdőkért” - fogalmazott az első Széchenyi Terv lovasturisztikai alprogramjának vezetője.

„Van egy áthidaló javaslatom – folytatta. – Jöjjenek el hozzánk, ide, a Mátra és a Bükk csodálatos vidékére. Foglaljanak szállást, egyenek-igyanak finomakat, húzzanak túrabakancsot, és irány az erdő. Csodás terepgyakorlat lesz. Ha így tesznek, találkozni fognak itt élőkkel: a télen fával fűtő emberekkel, az udvaron hasogató férfiakkal, az erdőn pedig favágókkal, erdészekkel, erdőgazdászokkal, nemzeti parkosokkal, erdőjárókkal, sokakkal. Tőlük megkérdezhetik személyesen, hogy töbszáz év alatt vajon miért nem pusztítottuk még el az erdőinket. A választ borítékolom: mert itt élünk, szeretjük, tiszteljük és óvjuk a természetet, a közvetlen környezetünket, az otthonunkat – sőt a jövőt is itt képzeljük el. A fák között.”

„A megnyugtató tapasztalat mellé még hasznos tudással is gyarapodhatnak, például a faültetésről. Hazatérve ezt a tudást át is adhatják a főállású rettegőnek, Karácsony Gergely főpolgármesternek, aki most sem volt rest hangulatot kelteni, aki nem mellesleg minden budapesti újszülött után ígért egy új fát: jelenleg 35 ezernyi facsemete az elmaradása. Pedig a művelet első lépése nem bonyolult: neki kell veselkedni” – biztatta a baloldali politikusokat Horváth László.

Közölte: azt nem állítja, hogy ez egy hídlezárásnál könnyebb, de hogy több értelme van, az bizonyos.

Kapcsolódó írásaink