Belföld

Baloldali álhírek az iskolák fűtésével kapcsolatban

Évtizedes szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani, ami nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne

Baloldali álhírek az iskolák fűtésével kapcsolatban
A gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését
Fotó: MH/Purger Tamás

Az egyes médiumokban ma megjelent állításokkal szemben semmiféle  döntés, „parancs” vagy „utasítás” avagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban – szögezte le közleményében a Belügyminisztérium.

Rámutattak: évtizedes – tehát nem új – szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani, ami nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne. Az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott – hangsúlyozta a tárca. Tudatták: „a kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezzük fűteni, amennyiben azt az európai energiahelyzet azt megengedi.”

„Emellett az Európában kialakult gázválság miatt minden lehetőségre fel kell készülnünk, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz. A gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését” - írta a Belügyminisztérium, hozzáfűzve: folyamatosan figyelemmel kísérik a nemzetközi és a hazai energiahelyzetet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom