Belföld

Végeztek, de még nem járható a rakpart a Lánchíd budai hídfőjénél

Befejeződtek az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkák a Lánchíd budai hídfőjénél – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Végeztek, de még nem járható a rakpart a Lánchíd budai hídfőjénél
A budai oldalon a híd alatti útszakasz augusztus 22-ig még lezárva marad
Fotó: MH/Purger Tamás

A közleményében a cég azt írta, hogy a szakemberek részben lebontották, illetve a járdáknál újra felemelték a rakparti útpálya feletti állványzatot, ugyanakkor a Halász utca és a Döbrentei tér közötti szakasz az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt még lezárva marad.

Az érintett szakaszt augusztus 22-én, hétfőn adják vissza a forgalomnak.

Hozzátették: a kivitelező szakemberei az átkelő budai hídfőjénél is elvégezték a híd stabilitása szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek rekonstrukcióját. Az elmúlt hetekben a terveknek megfelelően megtisztították és átépítették a budai parthoz közeli szerkezeti részeket, kijavították az acélszerkezetet, és beépítették a régi vasbetont váltó új acél útpálya, illetve a járda elemeit, kicserélték a híd stabilitását szolgáló szélrácsokat, megvizsgálták és szükség szerint cserélték a függesztőorsókat, valamint elvégezték a korrózióvédelmet.

A Lánchíd korszerűsítése a tervek szerint 2023-ig tart, az útpálya már az év végén elkészül – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék parkolási díjat emelnének

ĀKarácsony Gergely főpolgármester és a baloldali városvezetés parkolási díjat emelne, ismét belerúgva a fővárosi autósokba, akiket megválasztása óta üldöz a városvezető