Belföld

Többmilliárdos fejlesztés

Több milliárd forintos katasztrófavédelmi fejlesztés valósul meg a Magyar Honvédségnél. A beszerzett eszközök az ország bármely pontján bevethetőek lesznek.

Többmilliárdos fejlesztés
Fertőtlenítést végző katonák egy középiskolában
Fotó: MH/Purger Tamás

Tervezetten 3,49 milliárd forint európai uniós támogatás mellett 4,04 milliárd forint teljes költséggel valósul meg a Magyar Honvédség legújabb, a katasztrófavédelmet célzó fejlesztése – tudatta tegnap a Honvédelmi Minisztérium. A program társfinanszírozója a magyar állam. A beruházásnak köszönhetően a honvédség olyan eszközöket szerez be, amelyeket a természeti katasztrófák elleni védekezésben, a károk felhasználásában lehet használni.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás részeként a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis több mint harminc eszközt szerez be. Ezeket az ország bármely részén be lehet venni, elsősorban az árvízi védekezésben – derül ki a közleményből. Az első néhány járművet már át is adták, így több közúti nyerges vontató, földgyalu, útprofilozó gép, lánctalpas kotrógép már most bevethető katasztrófahelyzetben. A többi eszközre közbeszerzési eljárást írtak ki, a projekt tervezetten 2023. február végéig befejeződik.

Kapcsolódó írásaink