Belföld

Korábban sosem tapasztalt élmények

A Baptista Szeretetszolgálat idén is folytatja a hét évvel ezelőtt útjára indított Kulturális kirándulás a fővárosban című programsorozatát. Rendhagyó módon azonban ezúttal nem Budapesten, hanem Demjénben rendezik meg az eseményt.  

Korábban sosem tapasztalt élmények
Hátrányos helyzetű gyerekek a fővárosban
Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső a Kulturális kirándulás a fővárosban programsorozat részeként augusztus 15–17 között szervezi meg a Kulturális kirándulás Demjénben elnevezésű eseményt.

„Minden évben az a célom, hogy minél különlegesebb programot állítsunk össze a gyermekeknek, és olyan élményt nyújtsunk számukra, amit addig még nem tapasztaltak” – közölte a programvezető. Ez idő alatt szeretnék egy kicsit feledtetni a résztvevőkkel a mindennapok gondját-baját, és vidámságot csempészni az életükbe.

Hozzátette: finomabbnál finomabb ételeket fogyaszthatnak majd a gyermekek az egyik demjéni szállodában. A szervezet igyekszik mindig hátrányos helyzetű gyermekeket meghívni a programra.

A húsz-huszonöt gyermek szülői kísérettel három napon át lesz a Barrico Thermal Hotel vendége, ahol szállást kapnak félpanziós ellátással. A programra Farkas Tamás, a szálloda igazgatójának támogatásával kerül sor, fűzte hozzá Baricz Dezső. 

Hátrányos helyzetű gyerekek egy korábbi kirándulás során az állatkerben
Hátrányos helyzetű gyerekek egy korábbi kirándulás során az állatkertben
Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

A korábbi években a gyermekek a fővárosba kirándultak, jártak a Fővárosi Nagycirkuszban, a Parlamentben, a rendőrpalotában, a Kockaparkban és a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az évek során érkeztek hátrányos helyzetű fiatalok többek között Debrecenből, Kótajból, Nagyhalászból, Salgótarjánból vagy Tiszaszalkáról.

Kapcsolódó írásaink