Belföld

Nem szűnik a nyomás a déli határon

Péntektől vasárnapig 1878 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök és katonák. A múlt héten az ország területén 4170 határsértőt tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Nem szűnik a nyomás a déli határon
Szerb rendőrök intézkednek a határ túloldalán az illegális migránsokkal szemben
Fotó: MH

Továbbra is jelentős az illegális migrációs nyomás a déli határon - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közzétett adataiból. Mint a szervezet honlapján elérhető összesítésből kiolvasható, pénteken 666, szombaton 558, vasárnap pedig 643 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak tizenegy határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ez összesen 1878 illegális migráns elfogását jelenti.

A múlt héten 4170 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza, az azt megelőző héten - augusztus 1-től 7-ig - a feltartóztatottak száma 3925 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében nyolcvankét illegális migránst fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt ötven gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó írásaink