Belföld

Helikopterek a főváros egén

Idén is látványos bemutatóval készül a nemzeti ünnepre a Magyar Honvédség. A gyakorlatozó pilótákat Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy is megtekintette a várból.

Helikopterek a főváros egén
Az idei nemzeti ünnepre is látványos légibemutatóval készül a honvédség
Fotó: MH/Szopkó Tamás

A magyar légierő augusztus 20-án is megmutatja magát a Duna felett – jelentette be a Magyar Honvédség parancsnoka hétfőn, a magyar légierő napján Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Ruszin-Szendi Romulusz a Miniszterelnökség erkélyén személyesen is megtekintette az ünnepi parádéra trenírozó pilótákat. Mint kifejtette, fontos a gyakorlás, hogy méltóképpen ünnepelhessük a magyar államalapítást.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az eseményen arról beszélt, az idei ünnepre is látványos bemutatóval készülnek, és a honvédségi mellett civil gépek is lesznek. Kitért arra, hogy hétfőn is ülésezett az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Hozzátette, valamennyi résztvevő arról számolt be, hogy az előkészületek rendben haladnak, semmi akadálya sincs a programok megtartásának.

Kapcsolódó írásaink