Belföld

„A magyarságot, a biztonságot és a barátságot jelentik az Erzsébet-táborok"

A magyarságot, a biztonságot és a barátságot jelentik az egyházi alapítású Erzsébet-táborok - mondta Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn az Erzsébet-táborok 10 éves jubileumi ünnepségén Zánkán.

   

„A magyarságot, a biztonságot és a barátságot jelentik az Erzsébet-táborok"
Novák Katalin köztársasági elnök beszél az Erzsébet-táborok 10 éves jubileumi ünnepségén a zánkai Erzsébet-táborban 2022. augusztus 15-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Erzsébet-táborban az ezeréves nemzethez való tartozást lehet megtanulni Novák Katalin köztársasági elnök szerint, azt, hogy mit jelent magyarnak lenni az Alföldön, Zalában, Tolnában, a Dunántúlon vagy éppen Borsodban, Kárpát-medence-szerte, a Felvidéken, a Délvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és a diaszpórában.
A köztársasági elnök hozzátette: a tábor a biztonságot is jelenti lelki és fizikai értelemben egyaránt, a szülőknek nem kell aggódniuk gyerekeik miatt, emellett új barátságok szövődnek, és a régi barátságok erősebbé válhatnak.

Novák Katalin az Instagram-oldalán közzétett beszámoló szerint meglátogatott diabéteszes gyerekeket nevelő családokat, „akik most néhány napra közösen tudtak kikapcsolódni”. Jó volt látni, milyen jól érzik magukat - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink