Belföld

Mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert a Jobbik

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt, frakcióvezetőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

Mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert a Jobbik
Jakab a baloldal számára fölösleges, a jobboldal számára hiteltelen
Fotó: MH

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint az előző nap tartott ülésén döntött úgy egyhangúlag a testület, hogy felszólítják a politikust, „a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”.

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől, és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt” – fogalmaznak a közleményben.

Jakab Péter csütörtökön jelentette be közösségi médiaoldalán, hogy távozik a Jobbikból és annak képviselőcsoportjából, majd másnap azt tette közzé, hogy döntéséről hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László György frakcióvezetőt.

A politikus 2018 óta parlamenti képviselő, 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Kapcsolódó írásaink