Belföld

Szinte biztos: Jakab Péter saját pártot alapít

Jakab Péter viszonya saját pártjával a tavaszi országgyűlési választások óta elmérgesedett, először a párt elnöki pozíciójáról volt kénytelen lemondani, később aztán a frakcióvezetői tisztségéből is eltávolították. Most minden jel arra mutat, hogy Jakab Péter saját pártot kíván alakítani, a Nép pártján névvel.

Szinte biztos: Jakab Péter saját pártot alapít
Jakabot a párttársak szerint a sértettség vezérli
Fotó: MH/Török Péter

Hetek óta kering a hír, hogy Jakab Péter a Jobbik elhagyására és új párt alapítására készül. „Körülbelül 200 százalék, hogy Jakab Péter saját pártot alapít” – jelentette ki egy név nélkül nyilatkozó jobbikos politikus, aki úgy vélte, ennek hátterében nem feltétlenül a politikai racionalitás, hanem inkább a személyes sértettség munkál – írta meg a Népszava.

A pletykák alapját az adta, hogy néhány napja kiderült, Jakab Péter új közösségi oldalt üzemeltet. A Zöld Válasz Egyesület platformja már inaktív volt 2019 óta, egészen mostanáig, hiszen a jelek szerint azt a Nép Pártján címmel Jakab Péter újra aktivizálta azt. A civil szervezet mögött amelynek a tulajdonába volt az oldal, a Magyar Nemzet információi szerint nem más áll, mint Nunkovics Tibor, a Jobbik pártigazgatója.

Kapcsolódó írásaink

Jakab Péter bukásának története

ĀAz elnökségről taktikai okokból lemondott, a frakcióvezetéstől stratégiai okokból leváltották, már csak a nép hatalma maradt a Jobbik „parizeusának"