Belföld

A kormány háborús időkben is kiáll a rezsicsökkentés mellett

Ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne az áramért és a gázért - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kormány háborús időkben is kiáll a rezsicsökkentés mellett
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: Facebook / Hollik István

Hollik István úgy fogalmazott: az orosz–ukrán háború mindenkit érint, egész Európát, benne Magyarországot is. „A háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ma mindenért küzdenünk kell, amit korábban természetesnek vettünk” - hangsúlyozta.

Hozzátette: a háború miatt az energia ára a többszörösére emelkedett, az európai szankciós politika pedig visszafelé sült el, hiszen elsősorban nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot kényszerítette térdre.

„Ebben a helyzetben a legnagyobb felelőtlenség az, amit a baloldal képvisel, ők ugyanis ebben a nehéz helyzetben teljesen eltörölnék a rezsicsökkentést, és ezzel rázúdítanák a piaci árakat a magyar emberekre” - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

„A választási kampányban Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt többször is elmondta, hogy a rezsicsökkentést nem szeretné fönntartani. Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a rezsicsökkentést hülyeségnek nevezte, ma reggel pedig a baloldal köztársaságielnök-jelöltje, Róna Péter nyilatkozta azt, hogy nem kell az ársapka, nem kell a rezsicsökkentés, a piaci árakhoz kell alkalmazkodni” - húzta alá Hollik István.

A kommunikációs igazgató szerint ez tiszta és világos beszéd. Azt jelenti, hogy ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne. 

„Ez a baloldali politika tönkretenné a magyar gazdaságot és a magyar családokat, ezért mi kiállunk a mellett, hogy háborús időkben is maradjon meg a rezsicsökkentés az átlagfogyasztás szintjéig. Csak ezzel tudjuk átvészelni a nehéz háborús időket” - hangoztatta Hollik István.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom