Belföld

Engedély nélkül épülhetett az ismert baloldali politikus 150 milliós budai villája

A hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett magának villát az erőszakos akcióiról és harsány parlamenti felszólalásairól elhíresült baloldali politikus Budapest legdrágább kerületeinek egyikében – állítja a Metropol. Trükkösen, régi parasztháznak próbálja álcázni a legalább 150 milliót érő épületet.

Engedély nélkül épülhetett az ismert baloldali politikus 150 milliós budai villája
Tordai Bence engedély nélkül építkezhetett
Fotó: MH/Purger Tamás

Tordai 2016-ban vett telkén állt egy régi parasztház, a baloldali politikus lényegében e mögé „bújva" kezdte el kijátszani az építési előírásokat. Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért hát úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat.

Azzal tévesztette meg a hatóságokat, hogy csak felújítja az eredeti házat, miközben csalárd módon teljesen lebontatta, és a helyére egy vadonatúj villát épített: a régi parasztház helyére egy modern, új, kacsalábon forgó, emeletes épületet. Aztán fogta magát és önkényesen beköltözött az épületbe.

Az eredeti parasztház ilyen volt:

Torda Bence 2016-ban vett telkén ez a régi ház állt
Torda Bence 2016-ban vett telkén ez a régi ház állt
Fotó: Metropol

Az új meg ilyen:

Tordai vadonatúj háza
Tordai vadonatúj háza
Fotó: Metropol

Teljesen nyilvánvaló, hogy a hatóságokat megtévesztve az eredeti házat lebontották, és vadonatújat építettek a helyére.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”.

Az építés fázisait nyomon követő, úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Segít-e Őrsi Gergely MSZP-s polgármester leplezni a törvénysértést?

Fontos kérdés lehet, hogy Tordai Bence a hatóságok megtévesztéséhez, az engedély nélküli építkezéshez kapott-e valamiféle támogatást, politikai hátszelet, biztatást legfőbb politikai szövetségesétől, a II. kerület polgármesterétől, Őrsi Gergelytől, akivel havi rendszerességgel lép fel közös rendezvényeken.

Fidesz: Ahogyan már megszokhattuk: az ifjú baloldali partizánok kétszínűek, sunyik és hazugok

„Elég volt a rombolásból! Építsünk a rombolás helyett!" - mondta kampányában Tordai Bence, a Párbeszéd újdonsült társelnöke, és meg is fogadta saját szavait: a sajtóban megjelent dokumentumok szerint 150 milliós luxusvillát épített egy II. kerületi parasztház helyére, a hatóságok megtévesztésével - írta a fentiekre reagálva a Fidesz budapesti képviselőcsoportja a Facebookon. Bejegyzésükben emlékeztettek, hogy Tordai állítólag kijátszotta a helyi építkezési előírásokat, új otthona továbbra is parasztházként van bejegyezve, holott a fotókon látszik, hogy ez nyilvánvalóan hazugság, valamint az építkezés e-naplója is lebuktatja a csaló politikust.

A helyi Fidesz szerint elképesztő, hogy a nulla százalékos Párbeszéd szemmel látható szavazótábor nélkül ismét országgyűlési frakciót alapíthatott, ismét sokmilliós pártpénzeket nyúlhat le a költségvetésből - és most már azt is tudjuk, mire fordítják politikusaik az adófizetők pénzét és politikai befolyásukat…. persze mindezt a “bérből és fizetésből élők” nevében kiabálva.

Szerintetek meddig terjed az elvtársi hűség a mikropártok között? Vajon a kerület MSZP-s polgármesterének, Őrsi Gergelynek két kacsa mentés és orchidea csodálás között lesz ideje segíteni kivizsgálni Tordai törvényszegését? És ezúttal mikor halljuk baloldali, jól fizetett médiamunkások kedvenc kérdéseit? - zárta bejegyzését erős kérdésekkel a kormánypárt fővárosi szervezete

Kapcsolódó írásaink

Törvénytelenségre készülhetnek Gyurcsányék

ĀHollik: A világban válság van, össze kellene fogni a nemzet megerősítése érdekében, ehelyett trükközgetnek, több frakciót hoznak létre kevesebb képviselőből a magasabb támogatás miatt, aztán nem jönnek be