Belföld

A baloldal a kész tervek ellenére sem kezdte meg az újpesti fejlesztést

Már a harmadik nyáron áll teljesen parlagon, elhanyagolva és körbekerítve az újpesti terület, ami a tervek szerint az egyik legimpozánsabb városközpont lehetett volna, ha a kész tervek megvalósultak volna – hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A baloldal a kész tervek ellenére sem kezdte meg az újpesti fejlesztést
Wintermantel Zsolt
Fotó: Facebook / Fidesz Budapest

„A választás után, az átadás átvételi jegyzőkönyv is tartalmazza, hogy a tér teljes befejezéséhez szükséges kiviteli tervek, a közbeszerzési eljárás előkészítése és a szükséges forrás is rendelkezésre állt, így csupán megvalósítani kellett volna az új vezetésnek.” – hívta fel rá a figyelmet a politikus.
„Ha nincs váltás, mostanra rég készen lenne Budapest legegyedibb, legmodernebb és legszebb városi főtere. A városnapok megrendezéséhez szükséges igényes rendezvénytér, fás, ligetes, árnyas terület, egyedi páraszökőkút, az UP rendezvénytérhez külön szintű bejutást lehetővé tévő promenád, további kiszolgáló egységek és a piaccal szemben mind a mai napig éktelenkedő transzformátorállomás föld alá helyezése is elkészült volna.”
A helyzet érthetetlen, hiszen mint számtalan másik kerületben a városban, Újpesten is pluszban zárt az önkormányzat. „Jelenleg is több mint 5 milliárd van állampapírban és a tavalyi évet három milliárd költségvetési többlettel zárta az önkormányzat!” – emelte ki a frakcióvezető, majd megjegyezte: „Nekünk Újpestieknek azonban a gyomok által felvert murva maradt... Újpest ennél sokkal többet érdemel!”
Wintermantel Zsolt a bejegyzéséhez egy a kész látványterveket tartalmazó videót is mellékelt.

Kapcsolódó írásaink