Belföld

A fideszes jelölt nyerte a 16. kerületi időközi önkormányzati választást

Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) nyerte Budapest 16. kerületének 2. egyéni választókerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap - olvasható a valasztas.hu oldalon.

A fideszes jelölt nyerte a 16. kerületi időközi önkormányzati választást
Horváth Ádám
Fotó: Facebook/Horváth Ádám

Az egyéni választókerületben a képviselő lemondása miatt tartottak időközi önkormányzati választást, amelyen öt jelölt indult, a névjegyzékben 5472 szavazásra jogosult szerepelt.

Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) 944 szavazattal (68,16 százalék) nyerte el az önkormányzati képviselői helyet. Farkas Adrián, a választási iroda adatai szerint független jelölt 205 szavazatot kapott (14,8 százalék). Kertész Edit, a DK jelöltje 176 szavazattal (12,71 százalék) harmadik lett, Schaffer Viktor független jelölt 53 szavazatot kapott (3,83 százalék), Horváth Márt Zsolt, a Munkáspárt és az ISZOMM jelölje pedig hetet, ami a leadott szavazatok 0,51 százaléka - közölte a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a voksoláson rendkívüli esemény is történt: Kertész Edit, a DK jelöltje – akit a Jobbik és a Momentum is támogatott – a szavazásra kijelölt iskolától csak mintegy ötven méterre helyezte el a pultját, így igyekezett meggyőzni az arra járó választópolgárokat, sőt, a Fidesz választási plakátját is letépte. Ezzel megsértette a választásról szóló jogszabályt, amelynek értelmében a szavazókör 150 méteres körzetében tilos kampánytevékenységet folytatni a voksolás napján. A helyi választási bizottság a jogsértés megállapítása után eltiltotta Kertész Editet ettől a tevékenységtől.

Fölényesen nyert a Fidesz Kecskeméten is

Jánosi István meggyőző fölénnyel, közel 65 százalékkal utasította maga mögé a baloldal jelöltjét, Kalló Juliannát az időközi választáson.

A Fidesz-KDNP jelöltje Kecskemét 9. számú egyéni választókerületének képviselője lesz, miután Szeberényi Gyula Tamás, akit országgyűlési képviselővé választottak április végén, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról.
Jánosi a szavazatok 64,59 százalékát szerezte meg.

Kapcsolódó írásaink