Belföld

Eredményes modernizáció

Soha nem tudhatott maga mögött ilyen eredményes tíz évet, ilyen tudatos építkezést és fejlesztést a modern magyar közigazgatás – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára tegnap a Bajai Járási Hivatal energetikailag megújított épületegyüttesének átadóünnepségén.

Eredményes modernizáció
György István
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

György István felidézte, hogy  2011-ben létrejöttek a kormányhivatalok, 2013-tól  a járások és járási hivatalok, majd elindult az a program, amelynek eredményeként országszerte  314 kormányablak működik egységes arculattal  és korszerű felszereléssel. A Bajai Járási Hivatal épületének megújítása része annak a folyamatnak, amelyben ötvenmilliárd forintból több mint ötszáz épületet korszerűsítettek az elmúlt időszakban  – közölte az államtitkár a távirati iroda tudósítása szerint.

Hozzáfűzte: a közigazgatás szempontjából ennek a kormányzati ciklusnak az egyik fő célkitűzése a rendelkezésre álló adatbázisok minél hatékonyabb összekapcsolása, hogy onnan minél több adatot kinyerve, minél kevesebbet kelljen az ügyfelektől kérni. Egyszerűsödik az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés rendszere,  és nemrég elindult az állami változáskezelési szolgáltatás, amely jelentősen megkönnyíti az ingatlantulajdonosokká válóknak a közművek átíratását, hiszen a felhasználóváltás otthonról is elintézhetővé vált – sorolta György István.

Egyedülállónak nevezte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint négy és fél millió embernek készíti el a személyijövedelemadó-bevallását, és megemlítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret is, amely minden magyar biztosított egészségügyi anamnéziseit tartalmazza. A következő évek céljai között az online kormányablak kialakítását és a falvak lakóinak biztosított kormányablakbuszok további fejlesztését említette.

Kapcsolódó írásaink