Belföld

Rövidül a díszkivilágítás ideje a fővárosban

Két órával rövidítik a díszkivilágítást a fővárosban (a nyári időszakban este 11 óráig), ezen felül felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését Budapesten - jelentette be Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, aki beszámolt a Városházán tartott első energiacsúcs eredményeiről hétfőn.

Rövidül a díszkivilágítás ideje a fővárosban
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

A fővárosi intézmények energiakorszerűsítésének folytatásaként a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig fogják hűteni, a téli hónapokban pedig legfeljebb 20 fokig fogják fűteni az épületeket, jelentette be a főpolgármester, aki azt is beharangozta, hogy Budapest meghirdeti a Fővárosi Önkormányzat energiafüggetlenségét.

"Talán ambiciózusnak hangzik, de nagyon is megvalósítható, képesek és készek vagyunk arra, hogy 2030-ra elérjük, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek. A fővárosi közművek energiaellátása így nem függene sem Oroszországtól, sem a mindenkori kormánytól, sem az energiacégektől" - állítja Karácsony.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom