Belföld

A miniszterelnök személyesen válaszol a hozzá intézett kérdésekre

Parlamenti ülésszak

Háromnapos rendkívüli üléssel folytatja munkáját a héten az Országgyűlés. A napirend szerint ma megemlékeznek a képviselők az országos polgárőrnapról, majd a légi közlekedést érintő előterjesztésekről döntenek. Az azonnali kérdések órája során Orbán Viktor miniszterelnök személyesen válaszol majd politikustársai hozzá intézett kérdéseire.

Holnap terítékre kerül az országgyűlési törvény módosításáról szóló kormánypárti előterjesztés, amely többek között a frakciótámogatásokat szabja át, azzal a nem titkolt kormányzati szándékkal, hogy megszűnjön a frakciópénzekkel való trükközés. Vitáznak az Alaptörvény tizenegyedik módosításáról is, amely egyebek mellett indítványozza, hogy a 2024. évi önkormányzati választást október helyett április és július között lehessen megtartani az európai parlamenti választással egyidejűleg.

Ugyanez az előterjesztés tartalmazza a vármegye kifejezés visszavezetését a közigazgatásba. Szintén holnap tárgyalnak a honatyák az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról, szerdán pedig megemlékeznek a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákról, majd pénzügyi, gazdasági javaslatokról és a költségvetés megalapozásáról tárgyalnak.

Kapcsolódó írásaink