Belföld

Kövér László: A kormány feladata, hogy a válságoktól megóvja a lakosságot

Rákóczi Szabadegyetem

Egy kormánynak és az államnak az a feladata, hogy megóvja a lakosságot és a nemzetet a megrázkódtatásoktól és a válságoktól – fejtette ki a Rákóczi Szabadegyetemen tartott előadásában az Országgyűlés elnöke. Kövér László emlékeztetett, a rendszerváltozás óta eltelt több mint három évtizedben kisebb-nagyobb pénzügyi, gazdasági és politikai krízisek váltották egymást a világon és Európában.

A modern Európa a második világháború óta nem élt át olyan mértékű válságot, mint az elmúlt harminc évben. A kormánypárti politikus kijelentette: a korábbiakhoz képest összetorlódtak a problémák, ráadásul olyan válságok is keletkeztek, amelyekre senki sem számított. Az ukrajnai fegyveres konfliktus például azzal fenyeget, hogy átlépünk egy harmadik világháborúba, a háború átterjed a frontállamokra, a Baltikumra és Lengyelországra, ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek.

Ezt súlyosbítja a „háborús uszítók” tevékenysége, a hivatásos politikusok mellett a Soros-féle szervezetek „szítják a tüzet”, ők látnak hasznot ebben a konfliktusban. Ez a veszély közvetlenül itt áll előttünk, de a „gyatra” európai vezetés, az Európai Unió és egyes tagállamok vezetőinek tehetetlensége miatt ezt a problémát nem lesz könnyű megoldani – fogalmazott Kövér László. „Az eddigi Fidesz–KDNP kormányzati ciklusokat összehasonlítva a legnehezebb négy esztendő áll előttünk, olyan nehézségekkel, amiket ebben a pillanatban a közvélemény nemhogy nem érzékel, hanem nem is sejt. Újabb és újabb meglepetések érnek bennünket is” – tette hozzá az Országgyűlés elnöke, Kövér László.

Kapcsolódó írásaink