Belföld

Márki-Zay már megint összevissza beszél, saját korábbi kijelentésének mond ellent

Márki-Zay Péter márciusban még arról beszélt, hogy az infláció egyértelműen a háború következménye, majd júniusban ezt a kijelentését már hazugságnak nevezte.

Márki-Zay már megint összevissza beszél, saját korábbi kijelentésének mond ellent
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Török Péter

Márki-Zaytól a választási kampány során sem volt idegen, hogy adott esetben saját korábbi kijelentésének mondjon ellent, vagy csak lendületből zagyvaságokat beszéljen, emlékezhetünk például arra, hogy egy lakossági fórumon úgy beszélt a hat gyermekéről, hogy valójában hét van neki.

A korábbiak fényében nem túl meglepő, hogy a háború és az infláció összefüggéseiről sem képes következetesen nyilatkozni Gyurcsány bukott kapitánya, amit még márciusban mondott, azt pár napja már hazugságnak nevezte - írta meg cikkében a drót.info

A háború miatt lesz mindenféle válság egyébként, de még egyszer: nem énrajtam és nem Orbán Viktoron múlik, hogy például az olajár fölment, hogy a benzinárak megugrottak, az energiaárak tovább ugranak, az infláció iszonyatosan megugrik (…) tudjuk, hogy az élelmiszerárak meg fognak ugrani.” (2022. március 22., ATV)

A háború, bocsánat, az is egy hazugság, hogy a háború miatt van infláció.”(2022. június 15., M1)

Nem egészen egy hónappal azt követően tehát, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, Márki-Zay még egyértelműen a háború következményének tudta be az inflációt.

És amit márciusban még csak sejteni lehetett, hogy a háború – és az arra válaszreakcióként érkező szankciók – milyen komoly ellátási zavarokat okoznak majd az energiaszektorban és az élelmiszerpiacon, az júniusra megtapasztalt valósággá vált. Egész Európa számára. És mit tesz erre a kapitány? Meghazudtolva saját, márciusi szavait, bejelenti, hogy az infláció mégsem a háború miatt van.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay válogatott zagyvaságai

ĀA baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben-hónapokban a rezsicsökkentéstől kezdve a minimálbéren át egészen az ukrajnai háborúig minden területen teljes ellentmondásba keveredett saját magával