Belföld

„Karácsony spórolási javaslata rossz ötlet”

Rossz ötletnek tartja Karácsony Gergely főpolgármester spórolási javaslatát a Fidesz budapesti elnöke. Láng Zsolt szerint ez egy Brüsszelben kitalált trend, és a magyar kormány nem ezt az utat választja.

„Karácsony spórolási javaslata rossz ötlet”
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz budapesti elnöke, aki egyben a Közép-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos is, a TV2 Mokka című kedd reggeli műsorában elmondta, hogy a kormány a kezdetektől a magyar emberek energiabiztonságát tartotta szem előtt, és az ukrajnai háború hatásait szeretné csökkenteni, hogy ne az emberek fizessék meg a háború árát.

„Azt látjuk, hogy ebben a kérdésben a főpolgármester úr és a fővárosi vezetés ahelyett, hogy a kormány mellé állna és a budapestieket ugyanúgy megvédené (...), ehelyett elkezd olyan ötleteket bevetni, ami szerintem nemcsak nincs leegyeztetve, de a budapesti lakosság többségének ellenkezését válthatja ki” - fogalmazott Láng Zsolt.

Kitért arra is, az elhibázott szankciópárti brüsszeli politika miatt az energiaárak Nyugat-Európában a négyszeresükre vagy az ötszörösükre nőttek, addig Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően továbbra sincs szükség megszorításokra.

Hozzátette: Karácsonyék spórolási javaslata az emberek megszokott életét tenné tönkre, és senkinek nem lehet az az érdeke, hogy a város élete felforduljon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom