Belföld

Jakab illegalitásban

A Jobbik álelnöke a parlamentbe se ment el

Nemcsak a választmány előtt nem jelent meg Jakab Péter a múlt héten, tegnap a parlamentbe se ment el. Kiszivárgott, hogy a frakcióvezetésről is leválthatják, ám erre egyelőre nem került sor.

Jakab illegalitásban
Sehol egy bőrkabát, sehol egy zsák krumpli…
Fotó: MH/Török Péter

Úszhat a munkalakás: kirakhatják Jakab Pétert a Jobbik frakcióból – írta a Kontra hétfőn, arra hivatkozva, hogy a párt parlamenti képviselőcsoportjában is megelégelték a múlt szerdán lemondott pártelnök politikáját. A Kontra régi jobbikosoktól úgy értesült, hogy a Jakabbal szembeni elégedetlenség legyűrűzött a párt valamennyi szintjére. Ha a frakcióban valóban meghozzák a döntést, nem tudni, hogy „Parizeus” lemond-e a mandátumáról, vagy átül a függetlenek közé. Utóbbi esetben oda a kincstár által biztosított „munkalakás”, ahol a Bors tavaly ősszel leleplezte a pártelnököt, kabinetfőnökével.

Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnök és Szabó Gábor választmányi elnök – utóbbi tagja a frakciónak is – elérhetetlen volt a sajtó számára, ám lapunknak sikerült a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjét megszólaltatni, aki annyit közölt, hogy a frakcióülés Jakab Pétert hétfőn nem zárta ki a képviselőcsoportból. Jakab egyébként, ahogyan a választmány múlt heti ülésén, tegnap a parlamentben sem jelent meg.

Posztolt azonban egy fotót a Facebookon – ahol egyébként magát továbbra is a Jobbik elnökeként és frakcióvezetőjeként tünteti fel –, és lázas vasárnapi munkáról számolt be. Mint írta, a Jobbik borsodi, szabolcsi és hajdúsági vezetőivel találkozott, „hogy még szorosabb egységben” készüljenek az előttük álló időszakra. A válság a vidéket hatványozottan fogja érinteni – üzente az exelnök, azt állítva, „a kormány magára hagyta a magyarokat”. Azzal biztatta híveit: „maradunk a nép pártján”.

„Jó duma ez a maradok a nép pártján, csak mintha a nép egyre kevésbé maradna a te pártodon” – reagált egy kommentelő. Egy másik ezt írta: „Ezt hívják voksturizmusnak! Megy az igérgetés a tisztújítás előtt.” „TréfaRépa ez a Péter” – hitetlenkedett egy harmadik. „Helló Petya! Az a szakállas fickó a balodon nem tán a táncpartnered volt azon az ominózus estén Ököritófülpüsön?” – kérdezte valaki Jakabtól.

De bizony az, ugyanis a szűkkörű álelnöki találkán a szatmári szexuális terror feltételezett elkövetője, Földi István, valamint az antiszemita kijelentéséről elhíresült, a zsidókat tetücsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevező Bíró László is részt vett. Leépítés kezdődött a Jobbik-közeli Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványhoz tartozó két médiaterméknél, az Alfahír hírportálnál és az N1TV online televíziónál – értesült a Media1.

Kapcsolódó írásaink