Belföld

„Hazudtak reggel, éjjel, meg este, a rezsicsökkentést pedig állandóan kritizálják”

„16 évvel ezelőtt ezen a napon alakult meg a balatonőszödi pártüdülőben őszinteségi rohamot kapó Gyurcsány Ferenc kormánya. A trükkök százaival hatalmon maradó, a magyar választókat megtévesztő balliberális kampánynak azonban számtalan hazugsága volt. Ezek közül az egyik mind a mai napig aktuális: »nem lesz gázáremelés«, de felidézhető a kormányfő gőgős magatartását jól illusztráló »nem kell félni, nem fog fájni« kijelentés is" - emlékeztet csütörtöki Facebook-posztjában az Alapjogokért Központ.

„Hazudtak reggel, éjjel, meg este, a rezsicsökkentést pedig állandóan kritizálják”
A bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc 2006-ban
Fotó: MH

Mi történt ezzel szemben?- veti fel a kérdést az Alapjogokért, majd azonnal meg is válaszolja: "Nem meglepő, de az ígéreteknek a szöges ellentéte: 2006-2010 között Magyarország történeték legrosszabb négyéves kormányzati ciklusa következett. Munkanélküliség az egekben, államadósság rekord magasságokban, rendőrterror az utcákon, félrekezelt gazdasági válság az országban".

Ami a gázáremelést illeti: a korábbi miniszterelnök személyesen több alkalommal támadta a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés intézményét, sőt, egy alkalommal "hülyeségnek" is nevezte azt, hogy a magyar emberek az egyre emelkedő világpiaci tarifák helyett megfizethető áron fizethessék a rezsit. Mindez nem meglepő: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 15 alkalommal emelték a rezsi árát, így nem csoda, ha kritikusak a rezsicsökkentéssel szemben, idézi fel az Alapjogokért.

"Ez egy hazugság a több száz közül. Kell még valamit mondanunk, Ildikó?" - zárja a posztot az elhíresült idézettel az Alapjogokért.

Kapcsolódó írásaink