Belföld

A Jobbik elnöke próbált volna előre menekülni, de elbukott

Jakab Péter próbált volna előre menekülni, egyre kétségbeejtőbb politikai helyzetében menteni a menthetőt. Csúfos kudarcba fulladt a Jobbik-elnök legújabb politikai húzása.

A Jobbik elnöke próbált volna előre menekülni, de elbukott
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője suttyó módon terpeszkedik az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án
Fotó: MH/Török Péter

Legfőbb politikai tanácsadójával, az ideiglenesen „hátravont” kabinetfőnökkel, Molnár Enikővel úgy döntöttek, hogy bár inog a pártelnöki szék, megpróbálják bebiztosítani legalább a parlamenti frakció vezetését. Nyilvánvalóan arra is tekintettel, hogy a frakció pénzügyi forrásai ma a Jobbik legfőbb bevételét is jelentik. Az ezek fölötti rendelkezés a párton belül ma még az elnöki pozíciónál is fontosabbak - írja a Metropol.

Emiatt Jakab megpróbálta keresztülvinni a frakciószabályzat megváltoztatását. Azt próbálta meg elérni, hogy a frakcióvezetői posztról történő leváltásához ne legyen elég a sima többség, hanem kétharmados döntés kelljen hozzá. 

Így elég lett volna, ha a 10 fős frakcióban legalább hárman kitartanak mellette.

A Metropol úgy értesült, hogy a megingott tekintélyű, sokak szerint lemondás vagy lemondatás előtt álló pártelnök ismét csúfos kudarcot vallott, nem volt képes összeszedni az ehhez szükséges voksokat. Kudarca forrásaik szerint egyértelműen azt jelzi, hogy a visszaszámlálás egyértelműen megkezdődött, Jakab Péter politikai bukása már szinte borítékolható.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor a Jobbik rendkívüli választmányára, ahol végképp eldőlhet a botrányt botrányra halmozó, még saját alelnökét is feljelentő pártelnök sorsa - számol be a portál.

A Metropol forrásai nem zárták ki annak lehetőségét, hogy Jakab Péter, aki korábban állítólag már megírta lemondását, megpróbál kimenekülni a kínos helyzetből, kilép még a pártból is, hogy független képviselőként mentse, ami még menthető.

Kapcsolódó írásaink

Hangerővel próbál nyerni a baloldal

ĀNémeth Szilárd: Ha Gyurcsány és klónjai kormányoznának, már háromszoros gázárat és négyszeres villanyárat fizetnénk, megvalósulhatna Márki-Zay álma, kevesebbet kellene fürdeni, és mosás helyett szellőztetni lehetne a ruhákat