Belföld

„Karácsony a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést”

Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést. Országgyűlési képviselőként nem szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket. Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni - írja közleményében Németh Szilárd.

„Karácsony a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést”
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH / Purger Tamás

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos úgy fogalmaz: Karácsony a baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar  családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója.  Ha ők lennének kormányon megszavazták volna  az orosz olajembargót is, ami  nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon.

Az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére biztosítani fogjuk a magyar családok részére a rezsicsökkentés erdeményeit, s ebből nem fogunk visszalépni.  Ez a védelem - a brutális energiaáremelések miatt - most az eddiginél is sokkal többe kerül - emlékeztet Németh Szilárd.

Ezért hoztuk létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít - teszi hozzá.

Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre - zárja sorait.
 

Kapcsolódó írásaink