Belföld

Jakab menekül: beáldozta mamuszos kabinetfőnökét

Egy „munkalakásban” együtt töltött sokadik éjszaka és újabb lebukás után Molnár Enikő, a főtitkárnő lemondott minden tisztségéről

Anno egy volt BKV-ellenőr kerítette hatalmába Jakab Péter pártelnököt, és rajta keresztül a Jobbikot is, amelyet a mostani botránysorozat lényegében felrobbantott. Sneider Tamás volt elnök szerint a párt menthetetlen.

Jakab menekül: beáldozta mamuszos kabinetfőnökét
Emlékezetes jelenet: egy „melósra” támad Jakab és Molnár Enikő
Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

Váratlan fordulat a Jobbikban: nem a pártelnök, a botrányt botrányra halmozó Jakab Péter jelentette be lemondását, hanem kabinetfőnöke, a „mamuszos nőként” ismert Molnár Enikő mondott le minden tisztségéről. Jakab párttársai egymás között csak „főtitkárnőnek” hívják a pártelnök legközelebbi munkatársát, aki BKV-ellenőrből lett a Jobbik tényleges irányítója a Metropol forrásai szerint.

Molnár Enikő még szerda délután dobta be a törülközőt, miután ismét bebizonyosodott, hogy a pártelnök sokadik alkalommal tölti vele az éjszakát egy XI. kerületi „munkalakásban”. Jakabot és kabinetfőnökét most is egy olvasói fotó buktatta le, amint kedden este egy kelenföldi ház hátsó bejáratán érkeztek meg együtt a „munkalakásba”, a Bors riporterei pedig másnap reggel a kapuban várták őket. A pártelnök és élettársa rövidesen fel is bukkantak, holott Jakab a vagyonnyilatkozatában azt állította, hogy Miskolcon él a családjával, feleségével és három gyermekével.

Amint azt megírtuk, a legfrissebb botrány a Jobbikban a kabinetfőnök miatt robbant ki. Az elnökségben többen megelégelték Jakab szeretőjének önkényeskedését, azt, hogy bábként mozgatja a pártelnököt. Az elégedetlenkedők élére Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes állt, aki három alelnökkel kezdeményezte, hogy a „mamuszos hölgy” és Szabó Gábor pártigazgató bizalmasa, az informatikai vezető jogköreit korlátozzák, e két személy ne vehessen részt az elnökség ülésein. Jakab ezt ellene szervezett puccsnak értékelte, s maga is kiviharzott a múlt heti elnökségi ülésről. Ezután Jakab feljelentette Potocskánét, hűtlen kezeléssel gyanúsítva helyettesét. A Jobbik dunakeszi elnöke viszont Jakabot citálná az etikai bizottság elé, szerinte a pártelnök bizonyítékok nélkül vádolja vezetőtársát.

Ami a leköszönő kabinetfőnököt illeti, a Magyar Nemzet már 2020 júniusában megszellőztette, hogy Molnár Enikőnek erős a befolyása a pártelnökre, a Jobbikban sokan voltak már szem- és fültanúi a Jakab és Molnár közötti heves szóváltásoknak, és ilyenkor mindig Molnár vitte a prímet, nyilvánvalóan ő viselte a nadrágot. Nem egyszer vetette a pártelnök szemére azt is, hogy segítsége nélkül elnök sem lett volna Jakab.

A pártelnök és kabinetfőnökének eltitkolt élettársi kapcsolatát tavaly ősszel a Bors tárta fel, miután többször is lencsevégre kapták, ahogy esténként nagy bőröndökkel bemennek, majd másnap reggel elhagynak egy XI. kerületi lakást. Elgondolkodtató, hogy Molnár Enikő legalábbis a papírformát illetően háromgyerekes édesanya, férjezett asszony, aki a Metropol forrásai szerint „őrizgeti a látszatot, és igyekszik úgy tenni, mintha a lehető legnagyobb boldogságban élne”. Legutóbb gyereknapon is hazament Békés megyébe a szüleihez, férjével és gyermekeivel együtt. Erről még képet is posztoltak a Facebookon.

Egyébként Molnár Enikő korábban postai levélfeldolgozó volt, majd sokáig BKV-ellenőrként dolgozott. Ezután lépett be a Jobbik V. kerületi alapszervezetébe, ahol rámosolygott a szerencse, a vehemens hölgyet ugyanis a párt sajtóosztályára, Jakab Péter sajtófőnök mellé irányították. A Metropol forrásai innen eredeztetik kettejük bensőséges kapcsolatát, amelynek csúcspontjaként Jakab Molnárt a Jobbik Magyarországért Alapítvány kuratóriumi tagjai közé is bejegyeztette.

Sneider Tamás, a párt korábbi elnöke a friss botrány kapcsán az ATV-nek azt mondta, nincs, aki átvegye a Jobbik irányítását, nem nagyon lát olyan személyt, aki vállalná azt, hogy gyakorlatilag megszünteti a pártot. Mert bárki is próbálná ezt meg Jakab után, akár a régi vezetők is visszamehetnének, a Jobbikot megmenteni már nem lehet.

Vona Gábor, a párt alapító elnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában úgy fogalmazott: „azt hittem, a Johnny Depp-ügynél nincsen bulvárabb téma ma a világon, de úgy tűnik, a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen”. Már nem lehet politológiai, vagy racionális szempontokkal megfejteni, mi zajlik a pártban, személyi konfliktusok és személyes ellentétek halmozódtak fel, amelyek most fölrobbantak – közölte Vona. Úgy véli, azt nem lehet kijelenteni, hogy vége a pártnak, de a tendencia mindenképpen ez.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom