Belföld

A valóság írja át Jakab vagyonnyilatkozatát

Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt állította legújabb vagyonnyilatkozatában hogy egy háztartásban él a feleségével és a gyermekeivel. Ehhez képest a valóság az, hogy a miskolci politikus körül csak a botrányok burjánzanak.

A valóság írja át Jakab vagyonnyilatkozatát
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője suttyó módon terpeszkedik az Országgyűlés plenáris ülésén n
Fotó: MH/Török Péter

Jakab ugyan a vagyonnyilatkozata szerint egy háztartásban él a feleségével és a gyermekeivel, illetve felerészben tulajdonosa annak a 106 négyzetméteres miskolci lakásnak, amit 2007-ben vettek, a valóság ezzel szemben az, hogy szerdán a sajtó ismételten leleplezte, hogy a Jobbik elnöke kedden este egy 11. kerületi ház hátsó ajtaján együtt ment be kabinetfőnökével már ha még egyáltalán ez a hölgy pozíciója), a „mamuszosnak" csúfolt Molnár Enikővel.

Jakab a jegygyűrűjét sem hordja, ami újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a házasságának vége, a vagyonnyilatkozatban mégis ennek az ellenkezőjét próbálja állítani, amiből nyilvánvaló, hogy az egykor szebb napokat megélt párt elnöke folyamatosan ferdít állításaiban, s ez már a Jobbik mindennapjaira is rányomja bélyegét: éppen a napokban írtuk meg, hogy hamarosan leválthatják Jakabot, hiszen a teljes elnökség és a frakció kétharmada már szembefordult a politikussal.

Ahogyan korábban arról már cikkezett a Magyar Hírlap, a Jobbikon belül sokszor csak "Főtitkárnő"-nek nevezett Molnár Enikő hihetetlen karriert futott be a Jobbikban, nyilvánvalóan Jakab Péter aktív közreműködésével. Molnár Enikő postai levélfeldolgozó volt, majd BKV-ellenőrként üldözte a bliccelőket.

Ellenőrként kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV-ellenőrként ismerhette és a kezdetektől segíthette az egyébként férjezett, háromgyermekes hölgyet, aki indulatos, nyíltszíni vitáik során nem egyszer vetette már a pártelnök szemére, hogy az ő segítségével lehetett csak elnök.

Kapcsolódó írásaink