Belföld

Fekete-Győr bevallotta: ha kormányon lennének, csatlakoztak volna az olajembargóhoz

A Momentum megbukott elnöke elmondta: ha ők lettek volna kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz, a bolgár példát követve.

Fekete-Győr bevallotta: ha kormányon lennének, csatlakoztak volna az olajembargóhoz
Fekete-Győr vallott: a bolgárokat követték volna
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Fekete-Győr András volt a Klubrádió vendége kedd este - írja a Mandiner. 

Az egykori Momentum-elnök már az első olajembargós kérdésre úgy felelt, hogy ha ők lennének kormányon,  Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz, a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energia függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni – ez a bolgár minta, amely országot egyébként két, a tengerentúlról és Oxfordból hazatért üzletember kormányoz.

A kampányt utólag elemezve Fekete-Győr András elmondta: „Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk”. Ez azért is érdekes, mert Fekete-Győr február elején még arról írt cikket, hogy hazánknak fegyvereket kellene szállítani az ukránoknak.

A baloldaliak tehát bevallják: a háború árát így a magyar emberekkel fizettették volna meg.

Szerencsére a hétfő éjszakai uniós csúcson Magyarország újabb hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktornak köszönhetően, sikerült megvédeni a rezsicsökkentést és megakadályoztak egy újabb „őrült brüsszeli tervet”.

A múlt hét pénteken reggel érvénybe lépett kormányrendelet értelmében a benzinkutak mellett elhelyezkedő totemoszlopokon a hatósági ár, míg a kútfejeknél, a benzinkiadónál a benzinárstop nélküli, piaci ár jelenik meg a fogyasztók számára. Itt jól látszik, mennyit kellene fizetnie az üzemanyagért a magyaroknak, ha megszűnne a benzinárstop, vagy ha olajembargót támogató kormánya lenne az országnak!

Kapcsolódó írásaink