Belföld

Jakab Péter élettársát főtitkárnőnek hívják a Jobbikban

A Bors minden jobbikos forrása egybehangzóan megerősítette, hogy a párt legbefolyásosabb személyisége a pártelnök élettársa, Molnár Enikő. Főtitkárnő, így beszélnek róla a Jobbikban. Kabinetfőnöknek is kinevezték.

Jakab Péter élettársát főtitkárnőnek hívják a Jobbikban
A Bors minden jobbikos forrása egybehangzóan megerősítette, hogy a párt legbefolyásosabb személyisége a pártelnök élettársa, Molnár Enikő
Fotó: BORS

Értesülések szerint a Jobbikban sokan voltak már szem- és fültanúi a Jakab és Molnár Enikő közti indulatos szóváltásoknak. Ilyenkor mindig Molnár Enikő viszi a prímet, nyilvánvalóan ő viseli a nadrágot. Az élettárs nem egyszer vetette már a pártelnök szemére, hogy az ő segítségével lehetett csak elnök - írta meg a Bors.

BKV-ellenőrből lett kabinetfőnök

A „főtitkárnő” hihetetlen karriert futott be a Jobbikban, nyilvánvalóan Jakab Péter aktív közreműködésével. Molnár Enikő postai levélfeldolgozó volt, majd BKV-ellenőrként üldözte a bliccelőket.

Ellenőrként kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV-ellenőrként ismerhette és a kezdetektől segíthette a hölgyet. A sajtóosztály több korábbi munkatársa megerősítette a Borsnak, hogy ismeretségük jóval korábbról származik.

Amikor Jakab Pétert frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a Parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt
Amikor Jakab Pétert frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a Parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt
Fotó: BORS

Amikor Jakab a Jobbik szóvivője lett, kizárólag Molnár Enikővel volt hajlandó szorosan együttműködni. Ahogy forrásaink kifejezték magukat, a politikán túl is „szimbiózisban dolgoztak”, de soha nem volt kétséges, hogy Enikőé az irányító szerep. Szoros emberi viszony volt köztük” – jellemezték kapcsolatukat a források. Jakab, mint egy kiskutya követte a hölgyet.

A Jobbik alapítványa bérli a Csóka utcai lakást?

Több mint egy hete nem válaszol a Jobbik sajtóosztálya a pártelnök és kabinetfőnöke által éjszakai munkákra használt Csóka utcai lakással kapcsolatos kérdésekre, tudatta a Pesti Srácok portál, amely azt szerette volna megtudni, hogy saját tulajdon vagy bérlemény az ingatlan, illetve ki és milyen célra vásárolta vagy bérli azt, ha állítólag munkalakás.

A lap jobbikos körökből úgy értesült: nem véletlen ez a nagy hallgatás, a lakás bérlője ugyanis nem a párt, hanem a Jobbik Alapítvány lehet, amelynek kuratóriumában tavaly tűnt fel Molnár Enikő.

A Pesti Srácok megszólaltatott egy korábbi vezető jobbikos politikust, aki hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról, illetve arról, hogy régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését.

„Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette” – mondta a forrás, aki azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után ne a párt, hanem a Jobbik Alapítvány háza táján érdemes kutatni.

A lap a Jobbik pártalapítványát is megkereste, amely beszámolója szerint közel 800 millió forint állami támogatásból működik, s azt kérdezte, valóban az alapítvány bérli-e a Csóka utcai lakást, mióta és mennyiért, milyen jogcímen és mire használják az ingatlant. Arra is kíváncsiak voltak, hogy további lakásokat is bérelnek-e vagy egyedi eset a Csóka utcai lakás bérlete, illetve a lakásbérletet a kuratórium támogatta-e.

Amikor Jakab Pétert frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a Parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt. „Másnaptól ő lett az első ember a pártban” – jelentették ki a jobbikosok.

Agresszív és erőszakos természete mellett ekkortól nevezték el a pártban Főtitkárnőnek. Kizárólag rajta keresztül juthat bárki közel a párt elnökéhez. Senki nem hívhatja közvetlenül Jakab Pétert, előbb a Főtitkárnőnél kell bejelentkeznie.

A jobbikosok szerint Molnár Enikő mindent tud a párt dolgairól és pénzügyeiről, ingatlanokról, bérelt irodákról, az összes stikliről. Ma ő a párt legnagyobb zsarolási potenciálja” – mondták róla.

A nyilvános céges adatokból kiderül, hogy Molnár Enikőt már tavaly bejegyezték a Jobbik Magyarországért Alapítvány Kuratóriumi tagjai közé.

A „Főtitkárnőnek” három gyermeke van, a nagyobbak 7 és 5 év körüliek, a harmadik 2019 márciusában született. Hogy mennyi időt tölt ténylegesen a gyerekeivel, az a pártban tabutéma. Egy sajtóst, aki ezzel kapcsolatban megjegyzést mert tenni, azonnal kirúgtak a pártból.

Kapcsolódó írásaink

Éjjel-nappal csak a munka

ĀJakab Péter előbújt egy lakásból, ahol kabinetfőnöke szerint nem is tartózkodott, majd induláskor még megfenyegette az őt leleplező újságírókat