Belföld

Az ismeretlen Gelencsér Ferenc lett a DK ifjúsági tagozatának új elnöke

A Momentum küldöttgyűlése Gelencsér Ferencet választotta a párt új elnökének - közölte a baloldali párt vasárnap.

Az ismeretlen Gelencsér Ferenc lett a DK ifjúsági tagozatának új elnöke
Ismeretlen budai jelölt, Gelencsér Ferenc lett a Momentum új elnöke
Fotó: Facebook/Gelencsér Ferenc

Azt írták, Gelencsér Ferenc a Momentum egyik alapítója. Volt helyi szervezeti vezető, választott önkormányzati képviselő, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere, jelenleg pedig országgyűlési képviselő, a Momentum-frakció helyettes vezetője.

Az elnökség további 6 tagját is vasárnap választják meg. Az új elnökség mandátuma 2 évre szól - olvasható a közleményben.

A DK ifjúsági tagozatának nevezhető pártocska elnöki tisztségéért Hajnal Miklós, azaz Kamu Miki és Karácsony fővárosi cimborája, főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor versenyzett még, csúnyán meg is buktak.

Hajnal Miklósról korábban kiderült, hogy csak hazudta, hogy közgazdász, de semmilyen diplomája nincs. Ráadásul folyamatosan hazudozott végzettségéről. Kerpel-Fronius pedig Karácsony helyetteseként szerepet játszott a Városháza eladási tervében, és ő volt az, aki az ATV-ben zavarában erről kínos részleteket fecsegett ki.

A testület további hat tagja: Cseh Katalin, a Momentum egyik alapító tagja, korábbi elnöke, jelenleg Európai Parlamenti képviselője; Ilyés Márton közgazdász, a Momentum jelenlegi alelnöke; Kele János közgazdász, politológus, sportújságíró, a Budapest Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány általános igazgatója; Kerpel-Fronius Gábor Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, aki politikai munkája előtt rendszerszervezőként és projektmenedzserként tevékenykedett; Mihálik Edvin történész-politológus, szegedi önkormányzati képviselő, Szeged zöld tanácsnoka, a 2021-es előválasztás Szeged 02. oevk győztese és Paróczai Anikó közgazdász, kispesti önkormányzati képviselő, a Horizont Női politikusképző megalapítója.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyt partnerei és ígéretei is szorongatják

ĀTeljesen elveszítette lába alól a talajt Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miközben próbálja szürreális ígéreteit betartani, addig a várost vezetését és őt is túszul ejtette a DK és a Momentum hadakozása