Belföld

Hollik szerint Gyurcsányék reflexből megtámadták a rezsivédelmi alapot

A Fidesz szerint a baloldal reflexből, azonnal megtámadta a rezsivédelmi alapot, ami újabb bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferencék még a súlyos választási vereség ellenére sem tettek le arról, hogy eltöröljék a rezsicsökkentést – mondta Hollik István videónyilatkozatában.

Hollik szerint Gyurcsányék reflexből megtámadták a rezsivédelmi alapot
A politikus hangsúlyozta, hogy nem engednek a baloldalnak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormánypárt kommunikációs igazgatója emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a rezsicsökkentés megvédése érdekében a kormány rezsivédelmi alapot fog létrehozni, ezt a Fidesz és a KDNP támogatni fogja az Ország­gyűlésben.

Hollik István úgy értékelt: a bal-oldal ezzel ott folytatja, ahol abbahagyta, egyértelműen megtagadta a magyar emberek érdekeinek képviseletét, és a rezsivédelmi alap megtámadásával ismét a multik oldalára állt. Ugyanakkor – hangsúlyozta – a kormánypártok nem fogják engedni, hogy a baloldal elérje a célját. „Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megvédjük a magyar emberek számára a rezsicsökkentést, hiszen a választóktól erre kaptunk felhatalmazást” – jelentette ki Hollik István, hozzátéve, azt sem fogják megengedni a baloldalnak, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után hivatalos Facebook-oldalán kiemelte: „A Gyurcsány-világ Magyarországon többet nem lesz, most pedig megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól! Hosszú hetek hallgatása után előkerültek Gyurcsányék, és mi az első közlendőjük? Na, mi? Hát persze, hogy a rezsivédelmi alap megtámadása!”

A DK szerint az extraprofitadó árát az emberek fogják megfizetni, a Jobbik pedig úgy fogalmazott, hogy ez brutális megszorítás, inkább adócsökkentésre lenne szükség. Ezzel szemben az LMP, a Mi Hazánk és az MSZP kiterjesztené a kormány döntését, míg a Párbeszéd egyetért vele, és a bevételeket szociális biztonságra és klímavédelemre fordítaná.

Az LMP a két bejelentett alap mellett egy fenntarthatósági alapot is létrehozna, amelybe a szennyező és a fosszilis energiák értékesítésén nyerészkedő vállalatok fizetnének be. A Mi Hazánk úgy érzi, a kormány tulajdon-képpen végrehajtja a párt járványszolidaritási adóról szóló korábbi javaslatát. Az MSZP azt javasolja, hogy a bevételből az energiaárak és a honvéde-lem finanszírozása mellett a szakmunkás-minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, az alapvető élelmiszerek áfakulcsát vigyék le öt százalékra, a leginkább rászorulók részé-re pedig vezessék be az élelmiszerkupont.

Kapcsolódó írásaink