Belföld

A kormány megvédi a rezsicsökkentést és megerősíti a honvédséget

Az új kormány legfontosabb feladatának azt tartjuk, hogy megőrizzük hazánk biztonságát, és megvédjük a magyar családokat a háború káros gazdasági következményeitől - írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken, kiemelve: a kormány értékelése szerint meg kell védeni a rezsicsökkentést, és meg kell erősíteni a honvédséget.

A kormány megvédi a rezsicsökkentést és megerősíti a honvédséget
Képünk illusztráció
Fotó: MH

„Azért, hogy ezeket a célokat elérjük, a kabinet fontos döntéseket hozott. A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését” - emlékeztetett a Tájékoztatási Központ, hozzátéve: a kormány kötelezni fogja az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez - hangsúlyozza a Tájékoztatási Központ, amely azt is kiemeli: azzal kell számolnunk, hogy az orosz-ukrán háború nem ér véget rövid időn belül.

„A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak. Ezután sem fogjuk engedni, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát!” - tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Kapcsolódó írásaink