Belföld

A felelőskeresés után megkezdődött a vita a pénzről a baloldalon

Politikai analfabétaként viselkedtek

A választóktól kért pénzadományok a baloldal miniszterelnök-jelöltje mozgalmának számlájára érkeztek, és az ellenzék pártjai emiatt most futhatnak a pénzük után, mivel Márki-Zay Péter nem hajlandó osztozni velük az esetleges  pénzmaradványon – mondta lapunknak Deák Dániel politikai elemző.

A felelőskeresés után megkezdődött a vita a pénzről a baloldalon
Márki-Zay Péter most „az ellenállást” építi
Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

A választások után a szokásos folyamatok zajlanak most a baloldalon: a felelőskeresés után megkezdődött a vita a pénzről is. Márki-Zay Péter kampánycsapata ügyesen átejtette a balliberális pártokat, hiszen a teljes kampánybevétel a miniszterelnök-jelölt mozgalmához folyt be. Az ellenzéki pártok pedig most futhatnak a pénzük után, hiszen Márki-Zay nem hajlandó osztozni velük – jelentette ki lapunknak Deák Dániel politológus az ellenzéki pártok és Márki-Zay Péter mozgalma között kirobbant elszámolási vita kapcsán.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: mindez jól mutatja, milyen állapotok vannak a baloldalon, egy teljesen kormányzásképtelen alakulatot láthatunk. Szerinte nem meglepő, hogy még Karácsony Gergely főpolgármester is arról beszélt, nem csodálja, hogy erre az ellenzékre nem szavaztak az emberek április 3-án.

Deák úgy véli, a baloldali pártok igazi politikai analfabétaként viselkedtek, beengedtek köreikbe egy kívülállót, aki miniszterelnök-jelöltként lenullázta őket, és még a pénzüket is elvette. Ha saját maguk kapcsán csak ennyire képesek, vajon mit tettek volna az országgal? – vetette fel a politikai elemző. 

A Telex cikke arról számolt be, hogy az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban a hatpárti ellenzék támogatói közül sokan adtak pénzt. Az Egységben Magyarországért névre keresztelt összefogás központi oldaláról
a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára lehetett fizetni a pénzbeli adományokat.

A portál arról számolt be, hogy az MMM nem számolt el a pártoknak a pénzbeli adományok sorsáról. „Nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra" – mondta az egyik ellenzéki párt vezető politikusa a Telexnek.

Márki-Zay csütörtökön reagált, azt fejtegette, hogy a kampány elszámolása még nem zárult le, máig vannak kifizetetlen és elszámolás alatti tételek, nem tudja még senki, tartozás vagy pénz marad az MMM számláján. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az MMM-adományokat törvényi okokból nem kaphatja meg egyetlen párt sem.

Márki-Zay Péter, aki a kampányban arról beszélt, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebbet kell fürödni, így spóroljanak a magyarok a rezsin, most új világmegváltó ötlettel rukkolt elő. A Hit Rádiónak adott szerdai interjúban azt magyarázta, a magyarok úgy takarékoskodhatnak a vízfelhasználással, ha a fürdővízzel öblítik le a vécét. w

Kapcsolódó írásaink