Belföld

Gyurcsány dönti el, ki a főnök a baloldalon

A közös kiállás hiánya a sajtóban az ellenzéki egység teljes szétesésének szimbóluma lett - írta meg a Direkt36, majd egy érdekes részletről számoltak a választások utáni baloldalról.

Gyurcsány dönti el, ki a főnök a baloldalon
Kevesebb képviselő, több pénz – kommentálta Facebook-oldalán Kocsis Máté azt, hogy „csereberék és trükközések után” hat baloldali frakció alakult az új Országgyűlésben. „Bár 34 százalékos eredményt értek el a közös listával, és kevesebb képviselőjük van, mint az előző ciklusban, mégis több frakciójuk lesz, és emiatt 3 milliárd forinttal többet kaphatnak” – írta
Fotó: MH/Purger Tamás

Április 4-én pedig az utolsó olyan platform is megbomlott, ahol a közös miniszterelnök-jelölt és az ellenzéki pártok vezetői együtt voltak jelen.

Az „Elnökök” elnevezésű Signal-csoportban április 4-én Márki-Zay kapott egy olyan értesítést, hogy „Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból.”

Ebből tehát nyilvánvaló, ahogy eddig is továbbra is Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi vezetője.

Gyurcsány a választás után is meghirdette a régi-új irányt, és ennek következménye, hogy minden baloldali párt Gyurcsány tagozata lett.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány a történelmi bűn, Márki-Zay a fajsúlytalan

ĀA baloldal legnagyobb problémája, hogy nincs társadalmilag elfogadható vezetője, mert Gyurcsány Ferenc a történelmi bűn mint nehezék miatt nem lehet az, Márki-Zay Péter pedig nem tudott az lenni – jelentette ki G. Fodor Gábor