Belföld

Elbukta a választást, Karácsony mellett vigasztalódhat Bősz Anett

Bősz Anett, a Liberálisok egykori üdvöskéje ugyan iszonyatosan kikapott a parlamenti választásokon, ahol egyéni jelöltként mérettetett meg (és találtatott könnyűnek), búsulnia mégsem kell, hiszen a DK-s Gy. Németh Erzsébet helyett ő ül be a városházára főpolgármester-helyettesnek.

Elbukta a választást, Karácsony mellett vigasztalódhat Bősz Anett
Bősz Anett
Fotó: MH/Purger Tamás

Bősz Anett, aki az egykori liberális pártot bomlasztotta szét Gyurcsány kedvért és került a parlamentbe is (előbb a Párbeszéd frakciójába, aztán egyenesen a DK-ba), továbbra is bírja Gyurcsány Ferenc háláját, hiszen neki köszönhetően lesz most főpolgármester-helyettes.

Gy. Németh Erzsébet, a DK eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese április 3-án országgyűlési listán mandátumot szerzett a választáson, emiatt hagyja el a budapesti Városházát. Gy. Németh nem ügyetlen politikus, hiszen még soha semmilyen formában nem nyert választást, ennek ellenére egyre magasabbra tör a baloldalon.

Bősz Anett számára kiváló példakép lehet Gy. Németh, hiszen a liberálisok „ifjú reménysége” eddig legfeljebb azzal dicsekedhet, hogy  az 1 százalékos Liberális Pártot teljesen eltüntette. Ő sem nyert választást, 2018-ban listán jutott be az Országgyűlésbe. Az április 3-i választáson Pest megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében veszített a Fidesz-KDNP jelöltjével, Aradszki Andrással szemben.

Ennek ellenére a baloldalon újabb pozíció várja, elsősorban Gyurcsánynak és a DK-nak köszönhetően.

Kapcsolódó írásaink