Belföld

Menczer Tamás: A közösség az egyik legfontosabb keresztény érték

A közösségek mindig többet tudnak, mint az egyén önmagában, és ha vallási alapjuk van, még erősebbek - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős  államtitkára vasárnap Budaörsön.

Menczer Tamás: A közösség az egyik legfontosabb keresztény érték
Menczer Tamás
Fotó: MH

Menczer Tamás - Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője - a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén arról beszélt, hogy az egyik legfontosabb keresztény érték a közösség.

A családi, vallási, kulturális és nemzeti közösségek akkor tudnak megmaradni, "ha mindig a másik mellé lépünk, ha megtartjuk a másikat, ha megfogjuk egymás kezét" - mondta.  

Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy jelenleg 1800 templomot újítanak fel a Kárpát-medencében a kormány templomfelújítási programjának keretében.

Hozzátette, a kormány az új budaörsi református templom felépítését 830 millió forinttal támogatta.

Az istentiszteletet Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke tartotta.