Belföld

Felesküdnek az általuk pocskondiázott alaptörvényre a baloldali képviselők

A baloldalról számtalan olyan fenyegetőzés hangzott el a választási kampányban, amely a jogállamisággal és a demokráciával összeegyeztethetetlen. Az egyik hajmeresztő ötlet az volt, hogy feles többséggel eltörlik a kétharmados törvényeket, ha nyernek. Most már felesküdnek rá.

Felesküdnek az általuk pocskondiázott alaptörvényre a baloldali képviselők
Gyurcsányék magukból kikelve szidták az Alaptörvényt
Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a DK listavezetője, majd Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő és a párbeszédes Szabó Tímea is támogatta a javaslatot, annak ellenére, hogy több szakértő is arra figyelmeztetett, hogy nem lehet egyszerű többséggel módosítani az Alaptörvényt.

GYurcsányné és más miniszterelnökjelölt-jelöltek úgy kampányoltak, mintha csak politikai bátorság kérdése lenne egyszerű többséggel felülírni a kétharmados törvényeket.

A baloldali politikusok feles többséggel akartak alkotmányozni, meg akarták változtatni a kétharmados törvényeket, most viszont, hogy történelmi vereséget szenvedtek, felesküdnek arra az Alaptörvényre, amelyet a "kukába hajítottak volna".

Úgy tűnik a baloldali politikusoknak önvizsgálat helyett továbbra is csak a hatalom, a pozíció, a mentelmi jog és a képviselői fizetés számít. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom