Belföld

Gyurcsányék most Márki-Zayt és Hadházyt alázták meg

Márki-Zay Péter parlamenti mandátumát végül Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országosan teljesen ismeretlen politikusa veheti át. 

Gyurcsányék most Márki-Zayt és Hadházyt alázták meg
Hadházy Ákos
Fotó: MH/Katona László

Annak ellenére, hogy Hadházy Ákos és Márki-Zay is az Országgyűlésből kiesett Szél Bernadettet akarta bekönyörögni Márki-Zay helyére, végül legyőzték őket, és nem az ő akaratuk teljesült. Rövid időn belül ez Hadházy második látványos bukása a baloldalon - írja az Origo.

Annak ellenére, hogy Hadházy Ákos és Márki-Zay is be akarták könyörögni Márki-Zay helyére a Fidesz-KDNP színeiben nyert Menczer Tamás által legyőzött Szél Bernadettet, végül legyőzték őket a baloldalon belül is, és nem az ő akaratuk teljesült. 

A Jobbik frakciója ezzel kilenc helyett tíz fős lesz, a Párbeszédé viszont (amelybe Márki-Zay ült volna) hét helyett csak hat tagból áll majd, ennek megfelelően pedig változik a nekik jutó támogatás összege is.

Rövid időn belül ez Hadházy második látványos bukása a baloldalon, korábban bojkottálni szerette volna a parlament munkáját, persze, úgy, hogy a mandátumot, és az ezért járó fizetést felveszi. A Momentumot - melynek frakciójába beül - akarta megnyerni ehhez, de nem sikerült, a párt végül csak abba a bohóckodásba ment bele, hogy nem mennek el az alakuló ülésre.

Gyurcsány képviselője Márki-Zaynak: Szétverted az ellenzéket, megérdemled a pihenést!

A bukott miniszterelnök-jelölt menekülne a felelősségvállalás elől, a DK választókerületi elnöke kemény üzenetekkel támadja, hívja fel rá a figyelmet a Promenad24.hu.

„Kemény munka volt szétverni az ellenzéket. Megérdemled a pihenést"

Ezt írta Márki-Zay Péter közösségi oldalára csütörtök este a Demokratikus Koalíció vásárhely-makói választókerületi elnöke. Mucsi Tamás azt kommentálta, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „Családi pihenés egy év kemény munka után" kísérőszöveggel posztolt arról, hogy szabadságra ment. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy ezt, a jelek szerint hosszabb szabadságát februárban még nem jelezte előre a vásárhelyi közgyűlésnek Márki-Zay, akkor az szerepelt az előterjesztésében, hogy mindösszesen két munkanapot fog „pihenni" áprilisban, amiből az egyik értelemszerűen április 1-je lehetett a választás előtt.

Kapcsolódó írásaink

Strukturális bukó után vagdalkozás

ĀAz ön- és közhülyítésnek is vannak fokozatai, ez überelhetetlen – írta Hont arról, hogy Jakab olyan adatokkal üzent a „károgóknak”, amelyek a Jobbik-tábor megfeleződését mutatják