Belföld

A Momentum a választókkal ment volna szembe

Parlamenti szembesülés

Néhány nap alatt nagyot fordult a világ a Momentummal, mert a baloldal választási kudarcát követően még olyan megválasztott képviselőjük is akadt, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy ne vegyék fel a parlamenti mandátumot.

A Momentum a választókkal ment volna szembe
A csupán érettségivel rendelkező momentumos: Hajnal Miklós
Fotó: Facebook / Hajnal Miklós

Tegnap Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában már arról beszélt, hogy a mandátumot azért veszik fel, mert a választóktól megbízást kaptak a képviseletükre, de az alakuló ülést bojkottálják, amit szimbolikus üzenetnek gondol. A képviselőik pedig utólag tesznek esküt. A választás tanulságaként azt azonban elismerte, hogy az ellenzéknek önvizsgálatot kell gyakorolnia, mert nemcsak külső tényezők miatt veszített, hanem voltak hibák a kampány során, amelyekből tanulni kell – vélekedett Hajnal Miklós.

Korábban Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja Facebook-bejegyzésében erről azt írta: „Ha azt gondoljuk, hogy a magyar emberek akkor fogják az ellenzéket választani a Fidesz helyett, ha a parlament nyitóülésén való részvételből csinálunk politikát, akkor félő, hogy nagyon rossz irányba indulunk. Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni.”

Kapcsolódó írásaink

Jakabéknak kevesebb jut krumplira

ĀVisszasírják a Gyurcsány-módszert: a baloldal „sorosista” közjogi szakértője, Fleck Zoltán arról írt, „a szavazókat be kellett volna csapni, hogy az ellenzék nyerjen”