Belföld

Kecskeméten családsegítő és gyermekjóléti központot adtak át

Több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból elkészült a városi és járási családsegítő, illetve gyermekjóléti ellátást biztosító központ Kecskeméten – közölte a város önkormányzata tegnap az MTI-vel.

Kecskeméten családsegítő és gyermekjóléti központot adtak át
Műemléki laktanyaépület kapott új funkciót, mostantól gyermekek programjaitól lehet hangos az udvar
Fotó: Magyarépítők.hu/Erdei Mihály

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházásnál az egykori Rudolf-laktanya alakulóterének észak-nyugati részén, a Széktói Stadion szomszédságában három használaton kívüli műemlék épületet hasznosítottak.

A több mint 1300 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített komplexum új épületében az intézmény ügyfélforgalmi és a közösségi funkciókat ellátó helyiségei kaptak helyet, a két felújított épületben pedig a dolgozói irodákat alakították ki. A szomszédos, 5244 négyzetméteres terület szabadtéri programok, illetve csoport-foglalkozások tartására alkalmas szociálisan hátrányos helyzetű, csellengő vagy veszélyeztetett gyermekeknek. Az új család- és gyermekjóléti központ alkalmas a modern szociális munka bevezetésére és szakmai műhelyként is működik.

Kapcsolódó írásaink