Belföld

Több mint 500 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton pénteken

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton pénteken 520 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak, az éjszakát 145 fő töltötte a létesítményben - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala szombaton.

Több mint 500 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton pénteken
A fővárosi BOK-csarnokban a háború borzalmai elől menekülő gyermekekkel külön is foglalkoznak, mert a játék oldja a feszültséget
Fotó: MH/Purger Tamás

Azt írták, a 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet elérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket - tették hozzá.     

A tranzitpontról továbbutazóknak a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - áll a közleményben.
 

Kapcsolódó írásaink